2009. április 30., csütörtök

A SZERELEM UNIVERZUMA

Amiért még itt vagyok... mert még nem végeztem el a feladatom. EZ a feladatom: a Szerelem Univerzumának megvalósítása az Anyagban ...

HIT önzetlen
REMÉNY SZERETET
AKARAT önző
Nem hagyhatjuk ki egyik részt sem az életünkből. Az önző szerelmet az önzetlen alapjaként kell megélnünk, s nem beleragadni.
Az ÖNZŐ SZERELMET az akarat irányítja. Jelen van benne a szeretet is, de önző módon, s a reménynek is önző része.
Amikor ebben a stádiumban vagyunk, azt szeretjük magunkban, amit a másik fél szeret bennünk. Ő teszi széppé eddig szépnek nem tartott tulajdonságainkat. Az ő feladata, hogy önmagunkat megismertesse velünk, tükröt tartva elénk.
Akarjuk, hogy szeressen a másik, mert szépnek és jónak akarjuk magunkat látni és érezni. Nem őt szeretjük, hanem önmagunkat ebben a szerepben. Ezért mindent elkövetünk, hogy ez az állapot minél tovább tartson. De az akarat oldalán minden múlandó, ezért érzik úgy sokan, hogy elmúlik a szerelem. Csak az önző szerelem múlik el.
Ez a fajta érzelem örökös harc. Meg kell küzdeni minden egyes nap a másik figyelméért, szeretetéért. Ezért minden praktikát bevetünk. Állandó energiaharc a szeretet-energiáért. Azt hisszük, ő tesz boldoggá majd minket, ezért nem engedjük ki a karmaink közül. Ragaszkodunk a végsőkig.
Az ÖNZETLEN SZERELEM akkor jelenik meg az életünkben, mikor ezekre az összefüggésekre rádöbbenünk. S megértjük, ezek a dolgok hosszú távon nem elégítenek ki bennünket.
Szeretve akarunk lenni, pedig még önmagunkat sem tanultuk meg szeretni. Mástól akkor miért várjuk el?
Hiába keressük kívül a Világban, akivel boldogok lehetnénk, amíg belül nem találjuk meg őt, a lelkünkben, addig kívül sem fog megjelenni.
Ez nem arról szól, hogy valamilyen ideát kell kivetítenünk magunkból. Azt kell megtalálnunk, aki mellénk van rendelve, de előbb belül, a szívünkben. A saját másik felünket kell megtalálnunk belül; a férfiaknak a női oldalt, a nőknek a férfi oldalukat kell elfogadniuk.
A nők dolga a BEFOGADÁS, a férfié a KISUGÁRZÁS. Amíg nő létünkre nem tanuljuk meg a kisugárzást, s férfiként a befogadást, addig nem lehetünk teljessé belül. Amint készek vagyunk a saját ellenpólusunk elfogadására mindenben; érzelmekben, tudásban és fizikai megnyilvánulásban, kiegészülünk azzal, ami eddig hiányzott belül.

És ez nem minden. Isten ereje és Jézus segítsége nélkül nem tud végbemenni az alkímia, nem válhat arannyá bennünk a sár, nem tud összekapaszkodni belül a két ellentétes oldal. Ha megtanuljuk Istent elfogadni és szeretni, már MINDENT szeretünk, hiszen Istenben minden benne van, és Isten is ott van mindenben. Istennel együtt leszünk TELJESSÉ.

A valódi, önzetlen, örök szerelem, mely addig picinyke magként volt jelen lelkünkben, az isteni energiák hatására elkezd kihajtani, növekedni, egyre jobban betölteni bennünket. S megszületik bennünk az AKARAT ellentéte, a HIT.

Azon a ponton, mikor teljesen oda tudjuk magunkat adni Istennek, és teljesen be tudjuk őt fogadni, tehát a férfi és női pólus is tökéletesen működik bennünk, felfedezzük majd, hogy megvan, amit kerestünk. EGÉSZ-ek vagyunk. Isten tartja össze bennünk a női részt a férfival, mely eddig hiába vonzotta magához az ellentétes oldalt, összekapcsolódni nem tudott vele, csak újra és újra ellökődni tőle, s újra és újra bevonzani ismét.

S ekkor jelenik meg az örökre mellénk rendelt szerelmünk, ekkor tudunk egymás mellett maradni. A negatív és pozitív, kétpólusú energiarendszerünk eddig ezt meghiúsította; hol ellökte tőlünk a szerelmet, hol bevonzotta.

Az igazi szerelmünk is ugyanolyan teljessé kellett, hogy váljon, mint mi. Istennek jelen kell lennie benne is, a két pólus összetartó erejeként. S ami egymásra talál a két szerelmesben, nem a férfi és a nő, nem az EMBER, hanem az ISTEN. Az isteni felismeri az istenit a másikban, és összekapcsolódik vele. Ezért lesz örökkévaló ez a szerelem.

Akiben az Isten ilyen módon van jelen, az egyre többször kerül az ÖRÖM állapotába. Boldog. Nem a szerelem teszi boldoggá, hanem Isten.

Itt az idő, hogy megvalósíthassuk ezt az álmunkat! Hiszen ezt keressük szinte mindannyian!

Nekem Jézus azt mondta egyszer régen, mikor még a boldogságot valakitől reméltem: a BOLDOGSÁG legyen a célod, s utad során minden csak egy eszköz lesz ennek elérésében!

Akkor még nem értettem, most már igen. Számtalan módja van a boldogság megnyilvánulásának. Ha hagyom, meg tud nyilvánulni nekem mindenben, nemcsak a szerelemben.
Az önzetlen szerelemre, az örök, végtelen szerelemre rá lehet építeni a MINDEN többi részét. Elbírja.
Az örökkévaló szerelem már kezdetben ott van mindannyiunkban MAG-ként. Mivel mind ugyanabból az anyagból vagyunk, és Isten által nemcsak a másik felünkkel, hanem mindennel össze vagyunk kötve, ha egyszer valakiben létrejön valami, mindenki másban is meg fog történni. Minden végighullámzik mindenen.
Egyetlen emberpár szívében megszülető örök szerelem létrehozza a többi ember számára is ennek esélyét. Csak engedni kell, hogy megszülethessen.
Végighullámozhat az egész Világegyetemen, és megszülethet a
SZERELEM UNIVERZUMA.
http://www.youtube.com/watch?v=QwV8szOmh1o

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése