2009. május 16., szombat

AZ ÖTÖDIK ELEM

Philippa - 2009.04.01 21:16
TŰZ - VÍZ - FÖLD - LEVEGŐ. Ez a négy elem alkotja világunkat. Az Új Földet viszont már nem négy, hanem öt elem építi fel.
Mi ez az ötödik elem? Aki látta a hasonló című filmet, tudja. Nagyon is igaz volt a film. Az ötödik elem a SZER – ELEM.
Az anyagi világ legsűrűbb részét, amiben eddig éltünk, a Régi Földet Isten teremtette fényből úgy, hogy kimozdította a mozdulatlan fény-egységeket nyugalmi helyzetükből, s a mozgás által energia termelődött.
A spirális pályán elinduló fényrészecskék anyag részecskékké sűrűsödtek, s Isten a Szeretet erejét használva kötőanyagként, egymáshoz ragasztotta a részecskéket. Így lett az Anyag.
A Régi Világban működő erők már nem hatnak. Az új erők, energiák segítségével teremtődik az Új Föld, de ezúttal az emberek társteremtői lesznek Istennek.
A folyamat a következőképpen zajlik. Isten elindít valamit a Teremtésbe. Kiválasztja a munkatársait, akik ebben segítségére lesznek. Elindítja az impulzust a megfelelő emberek felé. Az emberek befogadják, vágyakat ébreszt bennük. Mikor már olyan erős a vágyuk, hogy Istenhez fordulnak, segítséget kérve a megvalósításhoz, Isten számára ez egy jelzés, hogy odaért az impulzus ahhoz, aki a teremtésben munkatársává lesz.
A társteremtő dolga, hogy hagyja megvalósulni elvárások nélkül, önmagán maradéktalanul átengedve Isten erejét.
Hogy jön ide az ötödik elem? Mi köze ehhez a szerelemnek?
Jézus azt tanította, a hit erejével bármi megvalósítható. Ez a Régi Világ rendje szerinti tanítás.
Az Újban van még egy erő, ami a Hit erejétől is nagyobbnak bizonyul. A Szerelem ereje.
A szerelem eddigi tudásunk szerint két ember közös ügye. Kettőjük között áramló energia.
Nem így az Új Szerelem. Az szabad, és minden irányban hat. Nem gátolhatja senki, semmi ezt az áramlást. Örökkévaló áradás ez. Megszületéséhez szükséges Isten és a másik fél is, aki eddig a szerelem tárgya volt.
Az Új Szerelem nem birtokolni akar, nincs már rá szüksége. Épp ellenkezőleg. Szabadon engedni, szabadon áradni. Mindenfelé, nemcsak a két ember közt. És ahogy a régi rendben a Szeretet volt a kötőanyag az anyagi részecskék között, itt most, az Újban, a magasabb frekvenciájú anyagban, a szeretettől magasabb frekvenciájú erő kell; ez a SZER – ELEM.
Ehhez kellett Istennek az Ember, mert ezt egyedül nem tudta megcsinálni.
A SZER – ELEM így hát MINDENT be fog tölteni a Földön, s ehhez elengedhetetlen a fizikai világban való megélése, sokkal teljesebb formában, mint eddig.
Most még elképzelni sem tudjuk, milyen csodálatos élmények várnak ránk az Új Szerelemben, hiszen még csak a küszöbön állunk.
VELEM TARTASZ EZEN AZ ÚTON?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése